Don Quijote bistri vitez od Manche

Prema motivima iz istoimenog romana
Miguela de Cervantesa

U procesu odabira nove predstave, jednog smo dana u meditaciji dobili potpuno jasan znak da nas očekuje Don Quijote. Zašto, kad su već mnogi uprizorili to djelo, naravno svatko na svoj način i sa svojom porukom. Odgovor na ovo pitanje jesmo zapravo svi mi i naš potrošački način života. Sve smo potrošili što se potrošiti može. Time smo potrošili kritičnu masu vitezova i štitonoša.

Oni nisu bili plaćenici, već je nagrada njima bila čast, slava i LJUBAV. Njihova borba danas više nema motiva ni smisla. Danas se ljuti boj bije za naftu, vodu, hranu, novac …I tako imamo pa nemamo i to je krug koji nas umara i čini prolaznima.

No, ono što je vječno jest naša suština u suradnji s Bogom. Jedino taj savez i našu prolaznost može učiniti svrhovitom, sretnom, zanosnom i neustrašivom. Ovaj Don Quijote je još jedna prilika za inicijaciju. Neka ova igra potakne potišten, usnuo i nesvjestan dio nas na promjenu. Tada će iz nas niknuti LJUBAV, ISTINA, TOLERANCIJA I PRIHVAĆANJE. Pa neka vam je sa srećom Don Quijotovi i Sancho Panze, o vama ovisi renesansa i opstanak ovog Svijeta.

Postava
Ivan Horvat
kao Don Quijote
Petar Leventić
kao Sancho Panza
Ana Majhenić
kao Sancho Panza
Ana Merlin
Režija
Nagrade
NOMINACIJA ZA NAGRADU HRVATSKOG GLUMIŠTA 2008.
Ivan Horvat za ulogu Don Quijote u predstavi “Don Quijote bistri vitez od Manche” prema motivima iz istoimenog romana Miguela de Cervantesa u režiji Ane Merlin i izvedbi Kazališta Merlin iz Zagreba;
3. NAGRADA PUBLIKE NA FESTIVALU U OMIŠLJU
Publika Festivala pučkog teatra u Omišlju krasno je ovo ljeto 2009. prihvatila našega Don Quijote-a i nagradila ga vrijednim prizanjem - 3. nagradom.
2. NAGRADA ŽIRIJA FESTIVALA U SKRADINU
2. nagradu stručnog žirija (Srebrna murva) na Festivalu "Glumište pod murvom" u Skradinu 2009. naše je Kazalište osvojilo u svom 1. pojavljivanju na ovom lijepom Festivalu u živopisnom Skradinu. Don Quijote je te kolovoške večeri osvojio srca publike i žirija.
Osvrti
"Benkovčani oduševljeni predstavom Don Quijote" ezadar.hr
Galerija