Starac i more

Prvi put u Hrvatskoj, ovo je djelo dramatizirano i postavljeno na daske kao monodrama, i to ispričana kroz sporedni lik u romanu, a to je dječak Manolino.

Od trenutka našeg rođenja pa sve do odlaska iz krhkog nam ljudskog tijela, učimo, učimo, učimo....

Proces učenja se odvija uz naše učitelje, a u toj ulozi su nam na samom početku uglavnom roditelji, a kasnije kroz školu i životnu "školu" učimo kroz mnoge učitelje. Ispite polažemo kroz život. Vrlo često ti ispiti dolaze bez najave.

Priča i ispit dječaka Manolina, upravo je jedan od takvih ispita. Težak ispit, lagan ispit, zahvalnost i ljutnja na učitelje ili učitelja. Pa zar bi se proces učenja i polaganja ispita mogao odvijati bez muke, bez straha, ljutnje i radosti ?!

Manolino se naoružan teorijom i proživljenim iskustvima sa Santiagom (starcem) uputio na veliko more. Više nema vremena za pitanja da li je ovo dobro ili nije, lijevo ili desno, ubiti ili ne ?
Jedino što mu je ostalo je snaga vjere, dano obećanje i riječ, suosjećanje i opet VJERA ! Predstava je sa svim svojim elementima vrlo snažna, i nikoga do sada nije ostavila ravnodušnim.

Ako ste imalo emocionalni, neka vam se pri ruci nađe rubac. Suze su rijeke života !!! Radujmo im se !!!

Postava
Ivan Horvat
kao Manolino
Ana Merlin
Režija
Tomislav Zajec
Dramatizacija
Nagrade
Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba
Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba, potpomogao je u realizaciji ove predstave. Ova predstava je od ovog gradskog tijela uvrštena u Program potreba u kulturi Grada za 2007. / 2008. godinu.
Galerija