U potrazi za Sv. Nikolom

Jednom davno, jako davno, zapravo onoliko davno koliko mi sami želimo da nam bude davno. I u naš život je došao Sv.Nikola, sa svim darovima i blagoslovima koje nosi dobroj djeci. I svakog tog prekrasnog jutra kada smo pojurili prema poredanim čizmicama kod prozora, obuzela nas je radost o potvrdi da smo za nagradu dobili šarene bombone, naranče i poklone.

I onda nas jednog dana, jednog jako davnog dana, baš kao i našeg Martina, počne zanimati, kako izgleda taj Sv. Nikola ?, kada on to dolazi kroz prozor i ostavlja poklone?, kako on uspije obići svu djecu svijeta u jednoj noći ? ...

I unatoč odgovorima na ova pitanja koja smo dobili i dobivamo od svojih roditelja, baka i djedova, nismo baš zadovoljni, jer nismo ga vidjeli svojim očima ! Kako ti stariji uopće znaju kako on izgleda, i kako baš sve to...

Zato se Martin odlučio na spremanje zamke u koju će uloviti Sv. Nikolu. A, kad ga ulovi, sve, baš sve će ga pitati, i ne samo to, još više od toga.

I, tako jedne noći, kada je mjesec na nebu bio žut, kada se tu i tamo vijorila koja snježna pahulja Martin … E to stvarno morate vidjeti svojim očima ! To je bilo čarobno !!!

Postava
Ivan Horvat
kao dječak Martin
Franjo Džimi Jurčec
kao Sveti Nikola
Galerija