Romeo i Julija

Kazalište Merlin predstavlja novu predstavu Romeo i Julija, nastalu po drami Williama Shakespearea, u režiji Ane Merlin i izvedbi kazališta Merlin.

Premijera predstave održana je 18. studenoga 2016. na Sceni Vidra u Zagrebu.

Romeo i Julija, lirska je priča o tragičnim veronskim ljubavnicima, čija je ljubav zabranjena zbog zavade njihovih obitelji. Riječ je o jednoj od najljepšihi  i najčitanijih priča svjetske literature koja je već četiri stoljeća nepresušno vrelo i inspiracija autorima različitih umjetničkih područja. Svoju inspiraciju u ovom djelu našlo je i kazalište Merlin, koje je dalo svoj umjetnički pečat i svoju interpretaciju djela. Zabranjeno voće najslađe je voće, a baš su takve ljubavi, one najluđe i najhrabrije,  najzahvalnije za kazališno uprizorenje. Upravo takvu ljubav, hrabru, ludu, fatalnu i tragičnu, na svoj je način prikazalo naše malo putujuće kazalište. Čarolija mlade, neiskvarene ljubavi, prenesana je vjerno na kazališne daske sa snažnom i vjerodostojnom interpretacijom glumaca.

Ravnateljica kazališta Merlin i dramaturginja predstave Ana Merlin o svojoj viziji Romea i Julija kaže: 

Evergreenu Romeo i Julija, proslavljenog Shakespearea pristupila sam razmatrajući fenomen života i smrti; čak uvažavajući smrt u činu koji nam donosi život. Imam sjajnu glumačku postavu s kojom mogu cijelovito proći kroz proces. Jedna od misli vodilja iz same drame nam je: Nek ljubav snagu mi, a snaga pomoć da!  I jednom kada umre, uzmi ga i u male izreži ga zvijezde. On će lice neba poljepšati tako, da cijeli će se svijet zaljubiti u noć i neće obožavati sunce kričavo.

Postava
Ana Merlin
Režija i dramatizacija, Dadilja
Antonija Stanišić Šperanda
Julija
Borna Galinović
Romeo
Pavle Vrkljan
Mercuzio, Paris i Knez
Galerija