Heidi ide u školu

Heidi ide u školu

U ovoj je priči svima znana Heidi, plemenita i zaigrana djevojčica stasala u bistru školarku.

Njezina prirodna darovitost, oštroumnost i marljivost osobine su koje potiču njezinog prijatelja Petra na promjenu o kakvoj nije mogao ni sanjati. Petar pak, potpuno urastao u sočnu snagu alpskoga kraja, zaliven kozjim mlijekom, zadihan spretnim skakutanjem po divljim stijenama, ozdravljen miomirisnim ljekovitim travama i pročišćen od želja za novim saznanjima, promatra svestranu Heidi i nastavlja se igrati...

Dok vatreno sunce grije planinu i sve u njoj, mala, gradska, usamljena Gretl utvrđuje svoju tugu družeći se s neživim lutkicama i grijući nezanimljive pufaste papučice.
A djed? Taj dobri ,mrki, tajanstveni starac posebno je iznenađenje ovoj priči, ovoj pjesmi, ovom ljepuškastom ozračju u kojem ga preobraženog nitko ne očekuje! Ljepota jelovite šume sasvim je ženstvena, izvjesna, a markantnost Straaaašnog Bora stvara u nama jeku koja može biti naša prijateljica.!
 
Tek raspjevana učiteljica zvonkim glasom , strogo ali pravedno sipa znanje-imanje, koje kao list na vjetru leti a mi ga lovimo i pospremamo u svoje torbe od kozjeg krzna ili u torbe „čista ekskluziva“!!!
Svi idu u školu, životnu školu, školu prirode, školu od cigle i znanja, školu za male i veće...

Svi idemo u školu!

 

PREDSTAVA NAMIJENJENA: djeca (od 5 - 12 godina)

Postava

Režija: Ana Merlin

Glume:

Sanja Milardović kao Heidi

Ivan Horvat kao Petar, djed i Strašni Bor

Ana Majhenić kao Gretl, Jela i Profesorica

Dramatizacija: Tomislav Zajec

Nadolazeće izvedbe predstave Heidi ide u školu

Galerija slika

Predstava