Starac i more

Starac i more

Prvi put u Hrvatskoj, ovo je djelo dramatizirano i postavljeno na daske kao monodrama, i to ispričana kroz sporedni lik u romanu, a to je dječak Manolino.

Od trenutka našeg rođenja pa sve do odlaska iz krhkog nam ljudskog tijela, učimo, učimo, učimo....

Proces učenja se odvija uz naše učitelje, a u toj ulozi su nam na samom početku uglavnom roditelji, a kasnije kroz školu i životnu "školu" učimo kroz mnoge učitelje. Ispite polažemo kroz život. Vrlo često ti ispiti dolaze bez najave.

Priča i ispit dječaka Manolina, upravo je jedan od takvih ispita. Težak ispit, lagan ispit, zahvalnost i ljutnja na učitelje ili učitelja. Pa zar bi se proces učenja i polaganja ispita mogao odvijati bez muke, bez straha, ljutnje i radosti ?!

Manolino se naoružan teorijom i proživljenim iskustvima sa Santiagom (starcem) uputio na veliko more. Više nema vremena za pitanja da li je ovo dobro ili nije, lijevo ili desno, ubiti ili ne ?
Jedino što mu je ostalo je snaga vjere, dano obećanje i riječ, suosjećanje i opet VJERA ! Predstava je sa svim svojim elementima vrlo snažna, i nikoga do sada nije ostavila ravnodušnim.

Ako ste imalo emocionalni, neka vam se pri ruci nađe rubac. Suze su rijeke života !!! Radujmo im se !!!

 

PREDSTAVA NAMIJENJENA: mladi (stariji od 12 godina) i odrasli

Postava

Režija: ANA MERLIN

Dramatizacija: Tomislav Zajec

Glumi: IVAN HORVAT kao Manolino

Nagrade

Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba, potpomogao je u realizaciji ove predstave. Ova predstava je od ovog gradskog tijela uvrštena u Program potreba u kulturi Grada za 2007. / 2008. godinu.

Nadolazeće izvedbe predstave Starac i more

Galerija slika

Predstava